Garantie voorwaarden BTC Scooters

Garantievoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Wij willen u in de eerste plaats veel plezier wensen met uw nieuwe BTC scooter. Hierbij willen wij tevens te kennen geven hoe de garantieprocedure in zijn werk gaat voor de scooters die zijn tenaamgesteld vanaf 1 januari 2015.

Garantieafhandeling:
Fabrieksgarantie zal door BTC alleen gegeven worden op de onderdelen en indien de scooter in onderhoud is bij een erkende BTC  dealer. De onderdelen zullen onder garantie worden geleverd, maar het arbeidsloon zal voor uw eigen rekening zijn, tenzij anders met uw BTC  dealer overeengekomen.

Garantie:
Bij aankoop van een BTC voertuig ontvangt u standaard 2 jaar fabrieksgarantie tot maximaal 6000 km. Daarbij geven wij vanaf 1 januari 2015 op het motorblok, 3 jaar garantie met een maximum van 12000 km. De garantie wordt alleen aan de eerste eigenaar gegeven, mits alle onderhoudsbeurten correct en bij de BTC  dealer waar de scooter gekocht is, zijn uitgevoerd. De onderhoudsbeurten moeten in het door de BTC  dealer aangeleverde onderhoudsboek worden aangetoond.

De garantie die gegeven wordt op het motorblok zal alleen op de onderstaande slijtvaste onderdelen gelden.

Wel 3 jaar motorgarantie:  Geen 3 jaar motorgarantie:
– Carburateur – Bendex
– Cilinder en zuiger – Variateur
– Cilinderkop – V  Snaar
– Inlaatspruitstuk – Achterkoppeling
– Krukas
– Lagers van overbrengingshuis
– Nokkenas
– Oliepomp
– Startmotor

Wanneer een onderhoudsbeurt:

Minimaal dient er éénmaal per jaar een onderhoudsbeurt plaats te vinden of bij maximaal onderstaande gereden kilometerstanden. De onderhoudsbeurt dient plaats vinden bij een erkende BTC dealer.

– eerste beurt 250 – 500 km
– tweede 1500 km
– derde 3000 km
– vierde 4500 km
– Iedere volgende beurt na 1500 km

Garantie is alleen van toepassing op fabrieksfouten en op de niet slijtagegevoelige onderdelen. Bij garantie zal de dealer het defecte onderdeel aan BTC terugsturen. Het nieuwe onderdeel wordt naar de dealer verstuurd als BTC  eerst het defecte onderdeel ontvangen heeft.

Uitgesloten van garantie zijn:
Batterijen en accu’s, opgevoerde scooters of scooters waar zelf aan is gesleuteld, breukschade, het kapot trappen van de kickstart deksel, verwijderen van begrenzers, transportschade, voertuigen die gebuikt worden voor off road gebruik, showroommodellen of afgeprijsde artikelen, roestvorming, plasticwerk zoals kuipdelen, verkleuring en op chromen delen.

Garantie vervalt:
Na ondeskundig gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine.

Indien uw scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door de BTC dealer onderzoekskosten in rekening gebracht worden. Garantie kan alleen verleend worden wanneer het ingevulde onderhoudsboekje aanwezig is.

Alle informatie en teksten op deze site zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Door Google translate krijgt u eventueel een verkeerde output van de website.